Dünya büyüklüğünde 17 milyar gezegen var.

Gök bilimciler, yapılan araştırmalar sonucunda `Güneş` Sistemi’nin yer aldığı Samanyolu Galaksisi’nde `Dünya` büyüklüğünde ‘en az’ 17 milyar gezegen bulunabileceğini ifade etti.

kapitalevren

Bilim insanları, 13.2 milyar yaşındaki Samanyolu Galaksisi hakkında en dikkat çekici rakamlardan birini sundu. Yapılan en son araştırmalar, çapı 100-120 bin ışık yılı olan galakside, Dünya ile aynı büyüklükte en az 17 milyar gezegen bulunduğunu gösterdi.
Gök bilimciler, Samanyolu’nda 200-400 milyar yıldızın yer aldığını düşünüyor. Her bir yıldızın, en az bir gezegene sahip olduğu düşünüldüğünde, galaksideki gezegen sayısının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.
ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Francois Fressin, California’da düzenlenen Amerikan Astronomi Topluluğu Konferansı’nda yaptığı açıklamada, “Yüksek rakama rağmen 17 milyar gezegenden kaç tanesinin su içerdiğini tahmin etmek için erken olduğunu” ifade etti.
MİLYARLARCA GEZEGEN
Gelişmiş teleskop ve uydularla son yıllarda Güneş Sistemi dışında yüzlerce gezegen keşfeden gök bilimciler, en son araştırmalarında 2009’dan bu yana yeni gezegenler arayan Kepler uzay aracının verilerini kullandı. Fressin ve ekibi, Samanyolu Galaksisi’nde yer alan her altı gezegenden en az birinin Dünya büyüklüğünde olduğu sonucuna vardı.
Benzer bir araştırma, Hawaii, California ve Berkeley Üniversiteleri’nin bir araya gelmesiyle gerçekleştirildi. Üç üniversitenin kurduğu araştırma ekibi, ‘Güneş Sistemi dışındaki gezengelerin yüzde 17’sinin Dünya büyüklüğünde olduğunu’ öne sürdü. Söz konusu gezegenlerin Dünya’dan çok az daha büyük ve küçük olabileceği ifade edildi.
ŞU AN İÇİN DÖRT İHTİMAL VAR
Kepler uzay aracı, dış gezenleri yörüngesindeki oldukları yıldızın etrafında dönerken Dünya’nın yakınından geçtiklerinde tespit ediyor. Kısaca, yörünge hareketi esnasında Dünya yakınından geçen gezegenler Kepler’e yakalanıyor. Ancak uçsuz bucaksız Uzay’da bir gezegenin Dünya’nın yakınından geçmesi binlerce yıl alıyor olabilir.
Uzay’da yaşam arayan SETI Enstitüsü’nden Christopher Burke, Kepler’in en son olarak 461 yeni gezegen adayı kozmik cisim keşfettiğini ve toplam keşif sayısını 2 bin 740’a çıkardığını söyledi. Bugüne kadar keşfedilen gezegenlerin, kütlesi Dünya’dan çok daha fazla olan ‘Dev Dünya olduğu’ belirtildi.
Fressin, 2 bini aşkın gezegenden sadece dördünün ‘Goldilocks Zone’, yani ‘Yaşanabilir Bölge’de yer aldığını düşündüklerini söyledi. Bu bölge, gezegenlerin su bulundurmalarını sağlayacak ısı ve jeolojik şartlara sahip olmaları için, yıldızlarıyla aralarında bulundurmaları gereken ideal mesafeyi temsil ediyor.
Fressin, son olarak, ‘Geceleri gökyüzüne baktığımızda gördüğümüz her yıldız aslında bir sistemi temsil ediyor” dedi.

Her yıl 140 milyon yolcu taşıyor

Yapay zekadan korkmayın

Ölü Bedeni Diriltilmek Üzere Dondurulup Saklanacak!

915 milyon $'lık 'uzay çiti'

'Dünya iki derece daha ısınırsa felaket olur'

'Buzulların 3'te birini kaybettik'

Yılın 300 günü güneş alan şehir

Su Gibi Aziz Ol Emre Özerginli IWA (U.A Su Vakfı)'na 20.000 $'lık Bir Bağış Daha

Buzullar Hızla Eriyor

Bermuda Şeytan Üçgeni ve Sırrı

Rosetta, Kuyruklu Yıldızı 3D Görüntüledi

Mars'ta Kemik İddiası!

Ay'da En Fazla Toprak Sahibi İlk 10 Kişinin Serveti Ve Yatırım Yaptığı Miktar

Mars'ın Yeni Yüzey Haritası Yayınlandı!

Birleşik Arap Emirlikleri Mars'a Gidiyor

Kuyruklu yıldızdan en yakın fotoğraf

Ay'ın Toprak Ağası Ve Ay'ın Trilyon Dolarlar Değerindeki Yeraltı Rezervleri Hakkında Bilmemiz Gerekenler.

AY'IN TOPRAK AĞASI BİR TÜRK

Hedef 2030 yılında Ay'a üs kurmak

900 Işık Yılı Uzaklıkta Dünya Büyüklüğünde 'Elmas' Keşfedildi.